Ágazat megnevezése: Élelmiszeripar ágazat
FEOR Besorolás: 7114 Pék, édesiparitermék-gyártó
A képzés óraszáma: 500 óra (Elmélet 243 óra, Gyakorlat 257 óra)
Megengedett hiányzás: 20%
Felnőttképzési nyilvántartási szám: E/2020/000228
Azon személyek, akik a munkaerőpiacon a szakmai ismeretek birtokában süteménykészítöként szeretnének elhelyezkedni vagy ezen területen dolgoznak, de még nem rendelkeznek ezzel a szakmai végzettséggel és megfelelnek a képzésbe való bekapcsolódás és részvétel feltételeinek.
A Süteménykészítő (részszakma) képzés munkaterülete:
A süteménykészítő a cukrászsütemények, a péksütemények és a finom pékáruk előállításában vesz részt. A részszakképesítéssel rendelkező munkája során kiméri a szükséges nyersanyagokat, cukrásztechnológiai alapműveleteket végez. A cukrászati termékek közül uzsonnasüteményeket készít. Cukrászati és sütőipari töltelékeket, krémeket készít. Sütőipari termékek közül péksüteményeket és finompékárukat készít. A korszerű technológiák alkalmazásával sütő és cukrászipari termékeket fagyaszt. A munkájához szükséges a technológiai berendezéseket, gépeket beállítja, kezeli, tisztítja az élelmiszeriparban használható tisztító- és fertőtlenítőszerek alkalmazásával.
Környezettudatos szemlélettel kezeli a hulladékokat.
A Süteménykészítő (részszakma) szakképesítéssel rendelkező képes: