INDUL! Falusi turizmus szolgáltató - 2023 Képzés és Vizsga - M-STÚDIUM

Falusi turizmus szolgáltató

Tanfolyam ideje: 2023. Március 24. - 2023. Június 08.
Város: Szekszárd
Képzési helyszín: Wein&Speiz Fogadó
Tanfolyamszervező: Megyeri Tiborné
Tanfolyam megtekintések: 5845
  Résztvevők véleménye:

Falusi turizmus szolgáltató

A teljes költség: 245 000 Ft

Falusi turizmus szolgáltató - 2023 képzés

Helyszín: Wein&Speiz Fogadó - Györköny, Petőfi Sándor u. 386, 7045
Az elméleti és a gyakorlati képzésnek is ez a helyszín ad majd otthont, illetve maga a település – pincefalu – alkalmas arra, hogy ott a szakma minden csinját-binját megnézhessék, megtapasztalhassák a hallgatók. A képzés helyszínén lehetőség nyílik szállást foglalni a pincefaluban.

Részletfizetés

A képzés szakbizonyítvány szerzéssel zárul 2023. július 8-án. A képzés bekerülési költsége 245 ezer forint, mely fizetése tekintetében az alábbi elvek az irányadók: a képzés kezdő napján kell a hallgatónak 60 ezer forint előleget fizetni, majd a sikeres vizsga előtti találkozás napján - 2023. június 23.-24. - a képzés teljes költségének kiegyenlítésre kell kerülni.

 

Már lehet jelentkezni az új rendszer szerinti szakmai képzésre!
Államilag Elismert Képesítő Bizonyítvány Vizsgagaranciával!

További információ:
Megyeri Tiborné +36303858917

Programkövetelmény azonosítószáma: 10133007

Ágazat megnevezése: Turizmus-vendéglátás ágazat
KEOR besorolás: 1013 Szálláshely-szolgáltatás, étkeztetés, vendéglátás

A képzés óraszáma:300 óra (Elmélet 40% - 120 óra, Gyakorlat 60% - 180 óra)
Megengedett hiányzás: A kontakt órák 20%-a.

Felnőttképzési nyilvántartási szám: E/2020/000228

A Falusi turizmus szolgáltató képzés célcsoportja:

Alapfokú iskolai végzettséggel, megfelelő egészségügyi alkalmasság birtokában érdeklődnek ezen turisztikai szakterület iránt.

A Falusi turizmus szolgáltató képzés munkaterülete:
A falusi turisztikai vonzerő megléte mellett kialakítja a fogadóképesség tárgyi feltételrendszerét, a tájegységre jellemző berendezéssel felszereli és működteti a vendéglátóhelyet. Ennek keretében fogadja a vendégeket, igény szerint gondoskodik ellátásukról.

Rendelkezik minden olyan információval, amely a falusi turizmusban résztvevők minőségi időtöltését elősegíti: programlehetőséget ajánl, szervez, gasztronómiai élményeket nyújt.
Képes bemutatni tevékenységén keresztül a falusi életformát, megismerteti vendégeivel a vidék flóráját és faunáját. Biztosítani tudja szolgáltatásain keresztül a sport és szórakozási lehetőségek igénybevételét, a népi kismesterségek, népszokások, a hagyományos népi kézműves mesterségek megismerését. Tevékenységét fő vagy kiegészítő foglalkozásként végezheti, vállalkozóként illetve adószámos magánszemélyként is.

Színvonalas, a vendéglátás-turizmus ágazatra jellemző sztenderdek betartása mellett eredményes gazdálkodást képes folytatni.

A Falusi turizmus szolgáltató szakképesítéssel rendelkező képes:

 • Megvizsgálja a falusi turizmus, a falusi szálláshely indítás feltételeit, a helyben kiépíthető lehetőségeket: (falusi udvar, állatbemutató, ökoturizmus, falusi gazdálkodás lehetősége, gasztronómiai témák köré szerveződő események megléte)
 • A gazdálkodáshoz, vendégek fogadásához, a falusi turizmus fejlesztéséhez kapcsolódó információkat gyűjti, felhasznál, pályázatokat előkészít és készít/ készíttet.
 • A tájegységre jellemző hagyományos képhez építészetileg illeszkedő falusi vendéglátóhelyet, szálláshelyet alakít ki, vendéglátóhelyét a tájegységre jellemzően berendezi, felszereli. (bútorok, függönyök, terítők, párnák, szőnyegek)
 • Működteti a falusi szálláshelyet, fogadja a vendégeket, ellátásukról gondoskodik, elvégzi a vendégfogadással kapcsolatos adminisztrációt, szerződéseket, megállapodásokat, számlákat, egyéb okmányokat.
 • Tájékozódik és tájékoztatást nyújt a helyi és a tájegység programlehetőségeiről, tájegységnek megfelelő programokat szervez. Beszerez speciális regionális, térségi, helyi turisztikai információs anyagokat, kiadványokat és tér képeket.
 • Gasztronómiai élményt nyújt, tájjellegű ételeket, hidegcsomagot, piknik kosarat, helyi termékeket készít és kínál.
 • Háztartási munkákat (egyszerű ételek főzése, mosás, takarítás, lakásgondozás, házkörüli rend biztosítása) végez, takarít, tisztít, fertőtlenít, textíliákat mos.
 • Összehangolja a konyhai-, élelmezési bevásárlást és a saját termékek gazdaságos fel-használását, árubeszerzést végez, készleteket, bevételeket és kiadásokat nyilvántart.
 • Extra szolgáltatásokat szervez (grillezési lehetőség, szabad téri sütő-főző lehetőség, szabadtéri étkezés) Gondoskodik az eszközök folyamatos karbantartásáról.
 • Családbarát és gyermekbarát szolgáltatásokat nyújt. Gyermekágyat, etetőszéket, udvari és szobai játékokat biztosít.
 • Biztosítja a házi és haszonállatok tartásának bemutatását, kisállat simogatást.
 • Tanya vagy biogazdaságot működtet, és szükség esetén bemutatja azt a vendégeknek, termények felhasználását előkészíti, házi feldolgozását elvégzi.
 • Szabadtéri sportokhoz eszközöket biztosít, igény esetén szabadidős sportokat szervez (tollaslabda, íjászkodás, ping-pong)
 • Vidéki-falusi aktív turizmushoz kapcsolódó eszközök kölcsönzését megszervezi, karban tartja (kerékpár, csónak, horgász felszerelés, lovas fel szerelés)
 • Tanácsot ad az általa biztosított relaxációs eszközök működéséhez (medence, dézsafürdő, , szauna).
 • A népi kismesterségeket, népszokásokat, a hagyományos népi kézműves mesterségek egyszerű fogásait bemutatja, vagy bemutatásukat megszervezi (kosárfonás, csuhéfonás).
 • Lehetőséget biztosít az idénynek megfelelő, a falusi élethez és agrár munkakultúrához kapcsolódó tevékenységekbe való bekapcsolódáshoz (szüretelés, egy-szerű pinceműveletek, aratás, kaszálás).
 • Energia és víztakarékos eszközöket, technológiákat használ.
 • Alkalmazza a munkabalesettűz és környezetvédelmi előírásokat, szabályokat, kapcsolatot tart a szakhatóságokkal.
 • Transzfer szolgáltatást végez.
 • Marketing tevékenység

Mit kell tudni a Falusi turizmus szolgáltató Szakmai Vizsgáról?

 1. A képzés végén a képzésben részt vevő személyeknek TANÚSÍTVÁNYT adunk ki.
 2. Nálunk semmi nem változott: a feltüntetett árak tartalmazzák a Szakmai Vizsga költségét is!
 3. A Tanúsítvány megszerzését követően Szakmai Vizsgára jelentjük le képzésben résztvevőket. Vizsgapartnereink akkreditált vizsgaközpontok.
 4. A vizsgával kapcsolatos minden adminisztrációt az M-STÚDIUM Oktatásszervező Kft. vállal, és a feltüntetett képzési díj tartalmaz minden ezzel kapcsolatosan felmerülő költséget.
 5. Az akkreditált vizsgaközpontokban megszerzett bizonyítvány államilag elismert.

A Falusi turizmus szolgáltató képzésbe való bekapcsolódás és részvétel feltételei

 • Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
 • Szakmai előképzettség: nem szükséges
 • Szakmai gyakorlat: nem szükséges
 • Egészségügyi alkalmasság: szükséges

Falusi turizmus szolgáltató Képzési Tananyagegységek listája:

 • A képzés nem modul rendszerű

Falusi turizmus szolgáltató képzés - letölthető dokumentumok
Kontakt órák
Gyakorlati helyszín
Tankönyv
Jegyzet
Kidolgozott tételsor
Munkaruha (egyes képzésekhez)
Elméleti vizsga megszervezése
Gyakorlati vizsga megszervezése
Tanúsítvány
Szakmai bizonyítvány
Képesítő bizonyítvány
Részletfizetés
Szakmai Vizsga
Mit kell tudni a Szakmai Vizsgáról?
A képzés végén a képzésben részt vevő személyeknek TANÚSÍTVÁNYT adunk ki.
Nálunk semmi nem változott: a feltüntetett árak tartalmazzák a Szakmai Vizsga költségét is!
A Tanúsítvány megszerzését követően Szakmai Vizsgára jelentjük le képzésben résztvevőket. Vizsgapartnereink akkreditált vizsgaközpontok.
A vizsgával kapcsolatos minden adminisztrációt az M-STÚDIUM Oktatásszervező Kft. vállal, és a feltüntetett képzési díj tartalmaz minden ezzel kapcsolatosan felmerülő költséget.
Az akkreditált vizsgaközpontokban megszerzett bizonyítvány államilag elismert.