Diétás ételkészítő (főzési gyakorlat) - Képzés, Képzés, Vizsga - M-STÚDIUM

Diétás ételkészítő (főzési gyakorlat)

Oktatás ideje: 2022. Április 16. - 2024. December 31.
Képzések: Szakmai oktatás
Képzés megtekintések: 5562
  Résztvevők véleménye:

Diétás ételkészítő (főzési gyakorlat)

A teljes költség: 249 000 Ft

Tanúsítvánnyal záruló képzés, hogy a szakácsok valóságos diétás ételkészítésben jártas szakemberek lehessenek, akik a dietetikus ajánlása alapján valóban meg tudják főzni ezeket a különleges ismereteket igénylő ételeket.
Szakértelem és gyakorlati tudás!

További információ:
Megyeri Tiborné +36303858917

Bejelentés alapján szervezhető képzés

A képzés óraszáma: 140 óra (Elmélet - 65 óra, Gyakorlat - 75 óra)
Megengedett hiányzás: Az óraszám 20%, azaz 28 óra.

A Diétás ételkísző képzés célcsoportja:

Szakács szakképesítéssel rendelkező személyek, akik felnőttképzés keretében fel kívánnak készülni diétára szoruló(k) számára történő ételkészítésére.

A Diétás ételkísző képzés célja:
A diétás ételkészítési követelményeknek megfelelően a képzésben részt vevő személy ismerje meg a diétás ételek receptúráit és az Egységes Diétás rendszer (EDR) ismereteire alapozva képes legyen a dietetikus által összeállított étrendet elkészíteni.

A képzés sikeres elvégzését igazoló tanúsítvány a képzésben részt vevő személyek számára igazolja, hogy szakértelemmel és gyakorlati tudással rendelkeznek a diétás ételkészítés területén.

A képzés során megszerezhető kompetenciák:

  • A képzésben részt vevő személy:
    • Képes alkalmazni az egészséges és az egészségtől eltérő szervezet működéséhez szükséges, változtatást igénylő ételkészítési technológiák szakmai fogásait
    • Képes alkalmazni a tápanyag ismereteit (fehérjék, szénhidrátok, zsírok, vitaminok, ásványi anyagok és a víz)
    • Ismeri az alapanyagok fő tápanyag-összetételét és a diétás igényeknek megfelelően helyettesíteni tudja egymással azokat
    • Tápanyagtáblázat felhasználásával képes kiszámolni az ételkészítésnél felhasznált alapanyagok energia-, fehérje-, zsír- szénhidrát, valamint vitamin és ásványianyag tartalmát
    • Képes alkalmazni az Egységes Diétás Rendszert (EDR)
    • Képes alkalmazni az alapvető élelmezés és táplálkozás-egészségügyi ismereteket (élelmiszer-biztonság, élelmiszer-fertőzések, élelmiszer-mérgezések megelőzése)
    • Felismeri és elkerüli a korlátozás vagy tilalom alá eső élelmiszereket, adalékanyagokat, ételkészítési technológiákat
    • Képes alkalmazni az adott diétában a diétás követelményeknek megfelelő, egymással helyettesíthető alapanyagokat
    • Tudja alkalmazni munkája során az élelmiszerek összetételéről és címkézéséről szóló uniós rendeletet
    • Tudja használni a nyersanyag kiszabati ívet
    • Képes az ételkészítésnél felhasznált alapanyagok energia-, fehérje-, zsír- valamint szénhidráttartalom kiszámítására
    • Képes elkészíti a dietetikus által összeállított étrendet az Egységes Diétás rendszer (EDR) ismereteire alapozva
    • Képes a diétás ételek receptúráit értelmezni és pontosan betartani
    • Képes alkalmazni a korszerű és az adott diétának megfelelő konyhatechnológiai eljárásokat
    • Képes alkalmazni a HACCP rendszer előírásait
    • Képes az élelmiszerek és kész ételek csoportosítására és megfelelően tárolására
    • Megfelelően képes használni a tisztító- és fertőtlenítőszereket
    • Képes a munkaegészségügyi és munkabiztonsági kockázatok felismerésére

A Diétás ételkísző képzés 
tananyagegységei

  1. Táplálkozási alapismeretek
  2. Diétás ételkészítés (tankonyhai gyakorlat diétás szakács-, mesterszakács közreműködésével, dietetikus felügyeletével)

A Diétás ételkísző képzésbe való bekapcsolódás és részvétel feltételei

  • Iskolai végzettség: Alapfokú iskolai végzettség
  • Szakmai előképzettség: 33 78 26 02 Szakács, 33 811 03 0000 0000 Szakács, 33 811 03 1000 0000 Szakács vagy egyenértékű jogelőd szakképesítés
  • Szakmai gyakorlat: munkahelyen letöltendő gyakorlat nem szükséges
  • Egészségügyi követelmény: Szükséges
  • Pályaalkalmassági követelmény: nem szükséges
  • Előzetesen elvárt ismeretek: nem szükséges
  • Egyéb feltételek: Aláírt felnőttképzési szerződés

Diétás ételkísző képzés zárása

  • A képzés zárómunkával fejeződik be.
    • A zárómunka gyakorlati és szóbeli részekből áll.

Kontakt órák
Gyakorlati helyszín
Tankönyv
Jegyzet
Kidolgozott tételsor
Munkaruha (egyes képzésekhez)
Elméleti vizsga megszervezése
Gyakorlati vizsga megszervezése
Tanúsítvány
Szakmai bizonyítvány
Képesítő bizonyítvány
Részletfizetés
Szakmai Vizsga
Mit kell tudni a Szakmai Vizsgáról?
A képzés végén a képzésben részt vevő személyeknek TANÚSÍTVÁNYT adunk ki.
Nálunk semmi nem változott: a feltüntetett árak tartalmazzák a Szakmai Vizsga költségét is!
A Tanúsítvány megszerzését követően Szakmai Vizsgára jelentjük le képzésben résztvevőket. Vizsgapartnereink akkreditált vizsgaközpontok.
A vizsgával kapcsolatos minden adminisztrációt az M-STÚDIUM Oktatásszervező Kft. vállal, és a feltüntetett képzési díj tartalmaz minden ezzel kapcsolatosan felmerülő költséget.
Az akkreditált vizsgaközpontokban megszerzett bizonyítvány államilag elismert.