Oktatás ideje: 2023. Április 22. - 2024. Július 22.
Képzési helyszín: Tolnaház Kft.
Oktatásszervező: Wéber Mária
megyeri.marcsi@mstudium.hu
+36303858917
https://www.m-studium.hu
Képzések: Szakképesítésre felkészítő szakmai képzés
Képzés megtekintések: 10456
Helyszín: Szekszárd
A képzés szakbizonyítvány szerzéssel zárul 2023. nyarán. A képzés bekerülési költsége 295 ezer forint, mely fizetése tekintetében az alábbi elvek az irányadók: a képzés kezdő napján kell a hallgatónak 60 ezer forint előleget fizetni, majd a sikeres vizsga előtti találkozás napján a képzés teljes költségének kiegyenlítésre kell kerülni.
Ágazat megnevezése: Élelmiszeripar ágazat
KEOR besorolás: 0721 élelmiszer gyártás
A képzés óraszáma:300 óra (Elmélet 40% - 120 óra, Gyakorlat 60% - 180 óra)
Megengedett hiányzás: A kontakt órák 20%-a.
Felnőttképzési nyilvántartási szám: E/2020/000228
Alapfokú iskolai végzettséggel, megfelelő egészségügyi alkalmasság birtokában érdeklődnek ezen turisztikai szakterület iránt.
A Kézműves élelmiszerkészítő képzés munkaterülete:
Kis mennyiségű, elsősorban kézműves eljárással élelmiszereket állít elő és értékesít főleg a
végső fogyasztók számára. A munkája során érvényesíti a termékeinek kézműves jellegét.
Kézműves keretek között zöldség-, gyümölcs feldolgozást ezen belül tartósítást és savanyítást, valamint húsfeldolgozást, (ezen belül hurkát, kolbászt, tepertőt, sózott és abált szalonnát készít), tejtermékeket, ezen belül (joghurtot, kefírt, túrót, sajtot, tej alapú italokat készít), és sütőipari termékeket (ezen belül búzakenyeret és péksüteményt és pogácsákat készít), mézeskalácsot és száraztésztát állít elő. A biztonságos termékelőállítás érdekében szakszerűen irányítja az élelmiszer előállítás folyamatait. A termékelőállításhoz kapcsolódó termék-nyomon köve- 2/7 tési és termékbiztonságot igazoló dokumentumokat vezet. Termékeit értékesítheti vendégasztal üzemeltetése kertében is. Munkáját a gazdaságossági elvek, minőségbiztosítási, élelmiszerhigiéniai, technológiai, tűzmunka-és környezetvédelmi és egyéb vonatkozó előírások betartásával (4-es szint) betartásával és betartatásával végzi.
A Kézműves élelmiszerkészítő szakképesítéssel rendelkező képes: