Kézműves élelmiszerkészítő  - Képzés, Képzés, Vizsga - M-STÚDIUM

Kézműves élelmiszerkészítő

Kézműves élelmiszerkészítő

Oktatás ideje: 2023. Április 22. - 2024. Július 22.

Képzési helyszín: Tolnaház Kft.

Oktatásszervező: Wéber Mária

megyeri.marcsi@mstudium.hu

+36303858917

https://www.m-studium.hu

Képzések: Szakképesítésre felkészítő szakmai képzés

Város: Szekszárd

Képzés megtekintések: 10456


Kézműves élelmiszerkészítő - 2023 képzés

Helyszín: Szekszárd

Részletfizetés

A képzés szakbizonyítvány szerzéssel zárul 2023. nyarán. A képzés bekerülési költsége 295 ezer forint, mely fizetése tekintetében az alábbi elvek az irányadók: a képzés kezdő napján kell a hallgatónak 60 ezer forint előleget fizetni, majd a sikeres vizsga előtti találkozás napján a képzés teljes költségének kiegyenlítésre kell kerülni.

 

Már lehet jelentkezni az új rendszer szerinti szakmai képzésre!
Államilag Elismert Képesítő Bizonyítvány Vizsgagaranciával!

További információ:
Megyeri Tiborné +36303858917

Programkövetelmény azonosítószáma: 07214010

Ágazat megnevezése: Élelmiszeripar ágazat
KEOR besorolás: 0721 élelmiszer gyártás

A képzés óraszáma:300 óra (Elmélet 40% - 120 óra, Gyakorlat 60% - 180 óra)
Megengedett hiányzás: A kontakt órák 20%-a.

Felnőttképzési nyilvántartási szám: E/2020/000228

A Kézműves élelmiszerkészítő képzés célcsoportja:

Alapfokú iskolai végzettséggel, megfelelő egészségügyi alkalmasság birtokában érdeklődnek ezen turisztikai szakterület iránt.

A Kézműves élelmiszerkészítő képzés munkaterülete:
Kis mennyiségű, elsősorban kézműves eljárással élelmiszereket állít elő és értékesít főleg a végső fogyasztók számára. A munkája során érvényesíti a termékeinek kézműves jellegét.

Kézműves keretek között zöldség-, gyümölcs feldolgozást ezen belül tartósítást és savanyítást, valamint húsfeldolgozást, (ezen belül hurkát, kolbászt, tepertőt, sózott és abált szalonnát készít), tejtermékeket, ezen belül (joghurtot, kefírt, túrót, sajtot, tej alapú italokat készít), és sütőipari termékeket (ezen belül búzakenyeret és péksüteményt és pogácsákat készít), mézeskalácsot és száraztésztát állít elő. A biztonságos termékelőállítás érdekében szakszerűen irányítja az élelmiszer előállítás folyamatait. A termékelőállításhoz kapcsolódó termék-nyomon köve- 2/7 tési és termékbiztonságot igazoló dokumentumokat vezet. Termékeit értékesítheti vendégasztal üzemeltetése kertében is. Munkáját a gazdaságossági elvek, minőségbiztosítási, élelmiszerhigiéniai, technológiai, tűzmunka-és környezetvédelmi és egyéb vonatkozó előírások betartásával (4-es szint) betartásával és betartatásával végzi.

A Kézműves élelmiszerkészítő szakképesítéssel rendelkező képes:

  • Kézműves eljárással előkészíti a zöldségeket és gyümölcsöket a további feldolgozásra.
  • Ismeri az alapanyagok jellemzőit, élettani hatásait. Érti az alapanyagok előkészítésének műveleteit és azok hatását a késztermékre. Azonosítja az alapanyag minőségi eltérései esetén azok felhasználási lehetőségeit.
  • Kézműves eljárással zöldségeket-, gyümölcsöket tartósít.
  • Savanyúságot készít (savanyúkáposzta, kovászos uborka, ecetes uborka, ecetes almapaprika, ecetes cékla, vegyes savanyúság).
  • Ismeri a tejsavas erjesztést és az ecetsavas tartósítási eljárásokat.
  • Tej alapú italokat, joghurtot, túrót, sajtot készít.
  • Házi tésztát, búzakenyeret, péksüteményt, uzsonnasüteményeket mézeskalácsot készít. készműves eljárással
  • Húsokat darabol (sertésrészek, baromfit).
  • Hurkát, kolbászt, tepertőt, sózott és abált szalonnát készít.
  • Ismeri a húskészítmények főbb műveleteit (sózás, pácolás, füstölés, főzés, sütés, abálás, darálás, fűszerezés, töltés).
  • Kínálja és értékesíti kézműves termékeit. Alap szinten kommunikál idegennyelven vevőivel.
  • Tájékoztatást ad vevőnek termékei élettani hatásairól.
  • Érti az emberi emésztés folyamatát és az egyes tápanyagok élettani hatásait
  • Vállalkozását gazdaságosan üzemelteti.
  • Szerződéseket, megállapodásokat, számlákat, az élelmiszer előállítási tevékenységhez előírt dokumentumokat tölt ki
  • Nyilvántartást és dokumentációt vezet az élelmiszerek előállítása kapcsán számítógépes program használatával.
  • Elektronikus levelezést folytat kézműves tevékenysége kapcsán és használja az internetet.
  • Kézműves termékei előállításánál gazdaságos és környezetkímélő anyagfelhasználást valósít meg.

 

Mit kell tudni a Kézműves élelmiszerkészítő  Szakmai Vizsgáról?

  1. A képzés végén a képzésben részt vevő személyeknek TANÚSÍTVÁNYT adunk ki.
  2. Nálunk semmi nem változott: a feltüntetett árak tartalmazzák a Szakmai Vizsga költségét is!
  3. A Tanúsítvány megszerzését követően Szakmai Vizsgára jelentjük le képzésben résztvevőket. Vizsgapartnereink akkreditált vizsgaközpontok.
  4. A vizsgával kapcsolatos minden adminisztrációt az M-STÚDIUM Oktatásszervező Kft. vállal, és a feltüntetett képzési díj tartalmaz minden ezzel kapcsolatosan felmerülő költséget.
  5. Az akkreditált vizsgaközpontokban megszerzett bizonyítvány államilag elismert.

A Kézműves élelmiszerkészítő képzésbe való bekapcsolódás és részvétel feltételei

  • Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
  • Szakmai előképzettség: nem szükséges
  • Szakmai gyakorlat: nem szükséges
  • Egészségügyi alkalmasság: szükséges

Kézműves élelmiszerkészítő Képzési Tananyagegységek listája:

  • A képzés nem modul rendszerű
Szakmai Vizsga
Mit kell tudni a Szakmai Vizsgáról?
A képzés végén a képzésben részt vevő személyeknek TANÚSÍTVÁNYT adunk ki.
Nálunk semmi nem változott: a feltüntetett árak tartalmazzák a Szakmai Vizsga költségét is!
A Tanúsítvány megszerzését követően Szakmai Vizsgára jelentjük le képzésben résztvevőket. Vizsgapartnereink akkreditált vizsgaközpontok.
A vizsgával kapcsolatos minden adminisztrációt az M-STÚDIUM Oktatásszervező Kft. vállal, és a feltüntetett képzési díj tartalmaz minden ezzel kapcsolatosan felmerülő költséget.
Az akkreditált vizsgaközpontokban megszerzett bizonyítvány államilag elismert.