Kistermelői élelmiszerelőállító OKJ - UTOLSÓ KÉPZÉS! - OKJ Képzés, Tanfolyam, Vizsga - M-STÚDIUM

Kistermelői élelmiszerelőállító OKJ - UTOLSÓ KÉPZÉS!

Tanfolyam ideje: 2022. Július 01. - 2022. December 31.
Tanfolyamok: OKJ 2022
Tanfolyam megtekintések: 28406
  Résztvevők véleménye:

Kistermelői élelmiszerelőállító OKJ - UTOLSÓ KÉPZÉS!

A teljes költség: 249 000 Ft

Még lehet csatlakozni az OKJ képzéshez, 2022-es OKJ vizsgával!

További információ:
Megyeri Tiborné +36303858917


OKJ szerinti azonosítószáma: 31 541 18

A szakképesítés szintje: alsó középfokú részszakképesítés
A szakképesítés tanulmányi területe: Élelmiszergyártás (541) 
A szakképesítés típusa: Szakképesítés
Szakmacsoport: Élelmiszeripar

Elmélet/gyakorlat aránya: 40%-elmélet, 60%-gyakorlat
A képzés óraszáma: 560 óra (Elmélet: 224 óra, Gyakorlat: 336 óra)

Felnőttképzési nyilvántartási szám: E-000207/2014/A079

A szakképesítéssel betölthető munkakörök:

  1. Piaci, utcai árus
  2. Piaci, utcai zöldséges
  3. Borász és egyéb szeszesital-gyártó, szikvízkészítő
  4. Sörfőző
  5. Tejfeldolgozó, tejtermékgyártó
  6. Fehérsajtkészítő
  7. Gomolyaalapanyag-készítő
  8. Kefír-, joghurtkészítő
  9. Keménysajt-készítő
  10. Lágysajt-kezelő
  11. Sajt- és vajkészítő
  12. Sajtkészítő
  13. Tejfeldolgozó
  14. Tejföl- és túrókészítő
  15. Gyümölcs- és zöldségfeldolgozó, - tartósító
  16. Gyümölcsfeldolgozó
  17. Káposztasavanyító
  18. Zöldség szárító
  19. Zöldség tartósító
  20. Élelmiszer-, italgyártó gép kezelője
  21. Cefréző
  22. Gyümölcslékészítő
  23. Szörpkészítő
  24. Húsfeldolgozó
  25. Húsfüstölő
  26. Kézi csontozó (húsipari)
  27. Kolbászkészítő
  28. Szárazáru készítő
  29. Zsírolvasztó
  30. Pék, édesipari-termékgyártó
  31. Péksütemény készítő
  32. Pereckészítő
  33. Mézeskalács-készítő
  34. Tésztakészítő
A Kistermelői élelmiszerelőállító szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:
Kistermelői élelmiszerelőállítóként komplex feladatokat végez. Tevékenységi körének megfelelően az alapanyag előállításán keresztül a feldolgozáson át, az elkészített élelmiszer értékesítéséig. A tevékenység során figyelembe veszi környezetének hagyományait, a tájegység jellegéből adódó egyedi lehetőségeket. Munkája során betartja a mindenkor érvényben lévő jogszabályi előírásokat, különös figyelmet fordít a higiéniai-, munka-, tűz- és környezetvédelmi előírásokra. Az általa előállított élelmiszeripari termékeket az előállítás helyének megfelelő régión belül vagy a régióhoz közel értékesíti, mely történhet piacon, a kistermelő által végzett házhozszállítással, vagy vendégasztal szolgáltatás keretében.

A Kistermelői élelmiszerelőállító szakképesítéssel rendelkező képes:

  • kis mennyiségű általa megtermelt alaptermékkel vagy az általa betakarított, összegyűjtött vadon termő alaptermékkel vagy saját beszerzésű alapanyagból készített termékkel közvetlenül a fogyasztót ellátni,
  • falusi vendégasztalt üzemeltetni,
  • kistermelői zöldség- és gyümölcskészítményeket az élelmiszerbiztonság és a higiéniai előírások figyelembevételével előállítani,
  • kistermelői húsfeldolgozást végezni az élelmiszerbiztonság és a higiéniai előírások figyelembevételével,
  • kistermelői, kézműves sütőipari termékeket készíteni az élelmiszerbiztonság és a higiéniai előírások figyelembevételével,
  • kistermelői, kézműves cukrász- és édesipari termékeket készíteni az élelmiszerbiztonság és a higiéniai előírások figyelembevételével,
  • kistermelői, erjedésipari termékeket készíteni az élelmiszerbiztonság, higiéniai és jövedéki előírások figyelembevételével,
  • kistermelői, kézműves tejtermékeket, sajtot készíteni az élelmiszerbiztonság és a higiéniai előírások figyelembevételével,
  • kulturált életvitelt folytatni,
  • konyhai-, élelmezési bevásárlást és a saját termékek gazdaságos felhasználását összehangolni,
  • szerződéseket, megállapodásokat, számlákat, egyéb okmányokat kitölteni,
  • pályázatokat előkészíteni,
  • állategészségügyi, állatjóléti, környezetvédelmi szabályokat betartani,
  • falusi vendéglátóhelyet kialakítani, berendezni,
  • termények felhasználásának előkészítését, házi feldolgozását elvégezni,
  • szabadtéri étkezést megvalósítani (szabadtűzön),
  • árubeszerzést végezni,
  • szakhatóságokkal kapcsolatot tartani,
  • gondoskodni az eszközök, élelmiszerek, vegyszerek stb. biztonságos tárolásról,
  • háztartási és konyhai eszközöket, gépeket kezelni,
  • munka tűz-, és környezetvédelmi szabályokat betartani,
  • dokumentációt vezetni,
  • készleteket, bevételeket és kiadásokat nyilvántartani,
  • szelektív hulladékgyűjtést megvalósítani.

A Kistermelői élelmiszerelőállító képzés megkezdésének szükséges feltételei:

  • Bemeneti kompetenciák: iskolai előképzettség hiányában a képzés megkezdhető a 3. mellékletben az élelmiszeripari szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában.
  • Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
  • Szakmai előképzettség: nincs
  • Előírt gyakorlat: nincs
  • Pályaalkalmassági követelmények: szükségesek
  • Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükségesek
  • Szintvizsga: nincs

Kistermelői élelmiszerelőállító Képzési Modulok listája:

  • 11613-16 Élelmiszeripari áruismeret kistermelőknek
  • 11614-16 Kistermelői tartósítási módok
  • 11615-16 Kistermelői zöldség- és gyümölcsfeldolgozás
  • 11616-16 Kistermelői húsfeldolgozás
  • 11617-16 Kistermelői sütő-, cukrász- és édesipari termékek előállítása
  • 11618-16 Erjedésipari és jövedéki ismeretek alapjai kistermelőknek
  • 11619-16 Kistermelői tejtermékek és sajt előállítása
  • 11620-16 Higiénia és minőségbiztosítás kistermelőknek
  • 11034-16 Üzemgazdaság, ügyvitel

Kistermelői élelmiszerelőállító OKJ Vizsga feltételei:

Valamennyi modulból a modulzáró vizsga eredményes letétele.


Kistermelői élelmiszerelőállító OKJ - UTOLSÓ KÉPZÉS! képzés részletes, törvényileg meghatározott ismertetőjét az alábbi dokumentum tartalmazza. Forrás: nive.hu
Kontakt órák
Gyakorlati helyszín
Tankönyv
Jegyzet
Kidolgozott tételsor
Munkaruha (egyes képzésekhez)
Elméleti vizsga megszervezése
Gyakorlati vizsga megszervezése
Tanúsítvány
Szakbizonyítvány
Részletfizetés
Szakmai Vizsga
Mit kell tudni a Szakmai Vizsgáról?
A képzés végén a képzésben részt vevő személyeknek TANÚSÍTVÁNYT adunk ki.
Nálunk semmi nem változott: a feltüntetett árak tartalmazzák a Szakmai Vizsga költségét is!
A Tanúsítvány megszerzését követően Szakmai Vizsgára jelentjük le képzésben résztvevőket. Vizsgapartnereink akkreditált vizsgaközpontok.
A vizsgával kapcsolatos minden adminisztrációt az M-STÚDIUM Oktatásszervező Kft. vállal, és a feltüntetett képzési díj tartalmaz minden ezzel kapcsolatosan felmerülő költséget.
Az akkreditált vizsgaközpontokban megszerzett bizonyítvány államilag elismert.