Szakács OKJ Képzés Pécs - OKJ Képzés, Tanfolyam, Vizsga - M-STÚDIUM

Szakács OKJ Képzés Pécs

Szakács OKJ Képzés Pécs

Tanfolyam ideje: 2022. Június 04. - 2022. December 31.

Képzési helyszín: Slyven Rendezvényközpont

Tanfolyamszervező: Megyeri Tiborné

megyeri.marcsi@mstudium.hu

+36303858917

http://www.m-studium.hu

Tanfolyamok: OKJ 2022

Város: Pécs

Tanfolyam megtekintések: 21802


2022-es OKJ vizsga! SZAKÁCS képzés. Még lehet csatlakozni az OKJ képzéshez, 2022-es OKJ vizsgával! Pécsett a Slyven rendezvényházban
Bekerülési költsége: 295 ezer forint, mely tartalmazza a tananyag, a munkaruha, a vizsga és az elméleti- és gyakorlati felkészítés költségét is!

OKJ szerinti azonosítószáma: 34 811 04

A szakképesítés tanulmányi területe: Vendéglátás, turisztika (811)
A szakképesítés típusa: középfokú szakképesítés
Szakmacsoport: Vendéglátás

Elmélet/gyakorlat aránya: 30%-elmélet, 70%-gyakorlat
A képzés óraszáma: 960 óra (Elmélet: 288 óra, Gyakorlat: 672 óra)

Felnőttképzési nyilvántartási szám: E-000207/2014/A075

A szakképesítéssel betölthető munkakörök:

  • Szakács
  • Étkezdei szakács
  • Grill szakács
  • Hajószakács
  • Hidegkonyhai szakács
  • Közétkeztetési szakács
  • Melegkonyhai szakács
  • Pizzakészítő szakács

A Szakács szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:
A szakács feladata a korszerű vendéglátás követelményeinek megfelelő feladatok ellátása: a vendégek elvárásainak megfelelő ételválaszték kialakítása és elkészítése, valamint az elkészített ételek megfelelő minőségi színvonalon történő tálalása a vendégek számára éttermekben és egyéb elyszíneken lévő vendéglátó-ipari egységekben.

A Szakács szakképesítéssel rendelkező képes:

  • napi és alkalmi étrendet, étlapot, időszakos ajánlatokat összeállítani
  • az ételekhez a nyersanyagokat és azok mennyiségét meghatározni
  • felmérni a meglévő készletek mennyiségét
  • árut átvenni
  • előkészíteni és rendeltetésszerűen használni a munkaterületet, gépeket, berendezéseket, eszközöket, kézi szerszámokat
  • nyersanyagokat előkészíteni
  • a konyhatechnológiai eljárásokat tudatosan alkalmazni
  • különféle ételeket készíteni
  • az elkészített ételeket melegen illetve hidegen tartani,
  • a szakmaiság, a praktikusság és az esztétikusság figyelembe vételével az ételeket megtálalni, díszíteni
  • a maradványokat kezelni
  • a segédszemélyzet munkáját összehangolni, irányítani
  • feladatait az élelmiszerbiztonsági követelményeknek megfelelően végezni
  • technológiai műveletek leírásait idegen nyelven megérteni, felhasználni

A Szakács képzés megkezdésének szükséges feltételei:

  • Bemeneti kompetenciák: a képzés megkezdhető e rendelet 3. számú mellékletében a Vendéglátásturisztika szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában
  • Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség vagy iskolai előképzettség hiányában
  • Szakmai előképzettség: nincs
  • Előírt gyakorlat: nincs
  • Pályaalkalmassági követelmények: szükségesek
  • Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükségesek
  • Szintvizsga: nincs

Szakács Képzési Modulok listája:

  • 11518-16 Élelmiszerismeret
  • 11561-16 Gazdálkodási ismeretek
  • 12096-16 Szakács szakmai idegen nyelv
  • 12094-16 Ételkészítési ismeretek alapjai
  • 12095-16 Ételkészítési ismeretek
  • 11519-16 Élelmiszerbiztonsági alapismeretek
  • 11497-12 Foglalkoztatás I.
  • 11499-12 Foglalkoztatás II.

Szakács OKJ Vizsga feltételei:

Valamennyi modulból a modulzáró vizsga eredményes letétele.

Szakmai Vizsga
Mit kell tudni a Szakmai Vizsgáról?
A képzés végén a hallgatóknak TANÚSÍTVÁNYT adunk ki.
Nálunk semmi nem változott: a feltüntetett árak tartalmázzak a Szakmai Vizsga költségét is!
A Tanúsítvány megszerzését követően Szakmai Vizsgára jelentjük le hallgatóinkat. Vizsgapartnereink akkreditált vizsgaközpontok.
Minden a képesítő vizsgával kapcsolatos adminisztrációt az M-STÚDIUM Oktatásszervező Kft. vállalja, a feltüntetett képzési díj tartalmaz minden ezzel kapcsolatosan felmerülő költséget.
Az akkreditált vizsgaközpontokban megszerzett bizonyítvány államilag elismert.