Diétás Szakács OKJ Pécs

Tanfolyam ideje: 2020. Január 18. - 2020. Június 18.
Város: Pécs
Képzési helyszín: Slyven Rendezvényközpont
Tanfolyamszervező: Megyeri Tiborné
Tanfolyamok: Induló Képzések
Tanfolyam megtekintések: 19410
  Hallgatóink véleménye:

Diétás Szakács OKJ Pécs
Képzés + Tananyag + Vizsga = 195 000 Ft

A képzés bekerülési költsége egy fő jelentkezése esetén 195.000.-forint, kettő vagy több fő esetén 180.000.-forint. A kurzust az indítás napjától minden második héten szombaton tervezzük július közepéig, az OKJ-s vizsgáig.

Kérünk minden kedves résztvevőt, hogy hozza magával a személyi igazolvány, lakcím kártya és a szakács bizonyítvány másolatát!

Ma, Magyarországon a munkavállalók képzéséhez a területileg illetékes foglalkoztatási hivataltól – régi nevén munkaügyi központ –
képzési támogatás igényelhető.
Ennek az a feltétele, hogy kell írni egy kérelmet az illetékes hivatalnak, melyhez természetesen az M-STÚDIUM segítséget nyújt.
A támogatás igénybe vételekor a beiskolázott szakácsnak határozatlan idejű munkaszerződéssel kell rendelkezni illetve a képzéssel megegyező ideig kell őt foglalkoztatnia. A képzési támogatás igénybevételekor 45 éven felüli hallgatókat térítésmentesen képezi a hivatal, a 45 év alattiak támogatásáról további információ a tanfolyamszervezőnél.
Rejtett költségek nélkül
Cégeknek 2 főtől Akciós
Munkaruha is van az árban!

OKJ szerinti azonosítószáma: 35 811 03

A szakképesítés szintje: középfokú szakképesítés-ráépülés
A szakképesítés tanulmányi területe: Vendéglátás, turisztika (811)
A szakképesítés típusa: részszakképesítés
Szakmacsoport: Vendéglátás

Elmélet/gyakorlat aránya: 30%-elmélet, 70%-gyakorlat
A képzés óraszáma: 240 óra (Elmélet: 72 óra, Gyakorlat: 168 óra)

Felnőttképzési nyilvántartási szám: E-000207/2014/A022

A szakképesítéssel betölthető munkakörök:

  • Szakács
  • Diétás szakács
  • Étkezdei szakács
  • Grill szakács
  • Gyermekélelmezési szakács
  • Hajószakács
  • Hidegkonyhai szakács
  • Közétkeztetési szakács
  • Kukta
  • Melegkonyhai szakács
  • Pizzakészítő szakács
  • Segédszakács
  • Konyhafőnök, Séf
  • Szakács, diétás szakács
  • Éttermi műszakvezető
  • Főszakács
  • Helyettes séf
  • Konyhafőnök
  • Konyhavezető
A Diétás szakács szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:
A diétás szakács a közétkeztetés területén, ide értve a fekvőbeteg ellátást biztosító egészségügyi a nevelési-oktatási, a szociális alapszolgáltatásokat és szakosított ellátást végző, illetve gyermekjóléti alap és szakellátást biztosító intézményeket, a turizmus és a vendéglátás (gyógyszállók, wellness és fitnesz szolgáltatások),valamint a speciális igényű táplálás területén (pl. sporttáplálkozás) a diétás által összeállított étrendet készíti el.

A Diétás szakács szakképesítéssel rendelkező képes:

  • az egészséges táplálkozás és a diétás előírások ismeretében minden fogyasztó,
    ellátott és szolgáltatást igénybevevő egészségi állapotának megfelelő ételek
    elkészítésére és tálalására,
  • az egészségmegőrző életmód és a diétát igénylő állapotok ismeretében alkalmazni a különböző korcsoportok energia- és tápanyagszükségletére, valamint az ételkészítés során felhasznált alapanyagok tápanyagértékére diétába illeszthetőségére vonatkozó ismereteit,
  • az egészséges táplálkozáshoz és a diétás ételek szakszerű elkészítéséhez kapcsolódó konyhatechnológiai eljárásokat, élelmiszer-alapanyag és készétel tárolási-szállítási követelményeket alkalmazni,
  • különböző korcsoportoknak, különleges táplálkozási igényűeknek minden,
    szakorvos által igazolt diétás étkezést igénylő személy számára az állapotának
    megfelelő , diétás által tervezett diétás ételeket készíteni.

A Diétás szakács képzés megkezdésének szükséges feltételei:

  • Bemeneti kompetenciák: nincs
  • Iskolai előképzettség: nincs
  • Szakmai előképzettség: 34 811 04 Szakács
  • Előírt gyakorlat: a szakács szakma munkaterületén a szakirányú képesítést megszerzését követően végzett 2 év
  • Pályaalkalmassági követelmények: nincs
  • Szakmai alkalmassági követelmények: szükségesek
  • Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükségesek
  • Szintvizsga: nincs

Diétás szakács Képzési Modulok listája:

  • 11517-14 Táplálkozási-alapismeretek
  • 11516-14 Diétás ételkészítés

Diétás szakács OKJ Vizsga feltételei:

Valamennyi modulból a modulzáró vizsga eredményes letétele.


Diétás Szakács OKJ Pécs képzés részletes, törvényileg meghatározott ismertetőjét az alábbi dokumentum tartalmazza. Forrás: nive.hu

Árgarancia

Az ár a képzés teljes költségét jelenti, mely tankönyvvel, jegyzettel és vizsgadíjjal együtt értendő! Egyes képzéseink esetében munkaruha illetve további szükséges eszközök is a feltüntett árak részét képezik!
További költségek felmerülése az M-STÚDIUM-nál nincs!

 

Kérdésed van? Hívd munkatársainkat, akik készséggel válaszolnak minden felmerülő kérdésre a képzések, tanfolyamok, vizsgák vagy a szervezéssel kapcsolatban!

Oktatásszervező
+36303858917
Oktatási referens
+3672475056
Iroda
7370 Sásd, Kolozsvár u.14.
E-mail
megyeri.marcsi@mstudium.hu