Képzés díja: Személyre szabott árainkról és kedvezményeinkről érdeklődj kollégáinknál!

Sommelier OKJ Képzés

OKJ szerinti azonosítószáma: 35 811 01
Felnőttképzési nyilvántartási szám: E-000207/2014/A007
A tanfolyam ára:

A szakképesítés szintje: középfokú szakképesítés-ráépülés
A szakképesítés tanulmányi területe: Szálláshely-szolgáltatás, étkeztetés, vendéglátás (811))
A szakképesítés típusa: szakképesítés-ráépülés
Szakmacsoport: Élelmiszeripar

Elmélet/gyakorlat aránya: 40%-elmélet, 60%-gyakorlat
A képzés óraszáma: 480 óra (Elmélet: 192 óra, Gyakorlat: 288 óra)

Sommelier - OKJ Képzés, Tanfolyam, Vizsga - M-STÚDIUM

A szakképesítéssel betölthető munkakörök:

  • Felszolgáló, vendéglátóipari eladó
  • Sommelier

Jelentkezés Sommelier képzésre


A jelentkezési lap kitöltése és elküldése még nem jár kötelezettséggel!
A részletes adatokat a Felnőttképzési szerződés tartalmazza


Kérem a neved!

Nem valós e-mail cím!

Kérlek, add meg a címedet!

Telefonszám! (pl: 203456789 vagy +36-20/123-4567)

Kérlek fogadd el az Adatvédelmi nyilatkozatot!

A Sommelier szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:
A sommelier tervezi, karbantartja és kezeli az étterem teljes hazai és külföldi italválasztékát és szivarkínálatát. Tervezi, követi a fogyást, raktárkészlettel gazdálkodik. Fogadja, ital ajánlásaival ellátja az étterembe érkező vendégeket, részükre értékesít, italokat és szivart szolgál fel szakszerűen, majd búcsúztatja őket.

A Sommelier szakképesítéssel rendelkező képes:

  • folyamatosan képezni magát a borászati évjáratok területén,
  • aktívan részt venni az asztalszerviz ízléses elkészítésében,
  • értékesítés-ösztönző stratégiákat bevezetni és meg valósítani,
  • felkészülni az italok mellé ajánlott ételek elkészítési technológiájából,
  • pontosan ismerni a hazai borvidékek jellemző borait, kultúráját,
  • kiemelten kezelni a saját és munkahelyének higiéniáját,
  • a felszolgálói csapatmunkába zökkenőmentesen beilleszkedni,
  • folyamatosan figyelemmel kísérni a munkájához szükséges eszközök, gépek fejlődését,
  • alapvető tudással rendelkezni a vendéglátás, a konyhatechnika, a nyersanyagkezelés területén,
  • kellő felkészültséggel rendelkezni a borászati technológia területén,
  • ismerni a szénsavas italok készítési technológiáját,
  • ismerni a borkülönlegességek készítésének technológiáját,
  • megfelelő logisztikai képességgel rendelkezni a raktározás területén,
  • ismerni a bor nyilvántartásával kapcsolatos jövedéki előírásokat,
  • felkészülni a koktélok párlatok, az ásványvizek, az üdítőitalok és a szivarok minősítésében és ajánlásában,
  • kellő szakértelemmel rendelkezni a kávék és teák italválasztékának ismertetéséhez

A Sommelier képzés megkezdésének szükséges feltételei:

  • Bemeneti kompetenciák: nincs
  • Iskolai előképzettség: nincs
  • Szakmai előképzettség: 34 541 06 Szőlész-borász szakképesítés vagy középfokú vendéglátóipari végzettség
  • Előírt gyakorlat: nincs
  • Pályaalkalmassági követelmények: nincs
  • Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükségesek
  • Szintvizsga: nincs

Sommelier Képzési Modulok listája:

  • 10949-12 A Sommelier tevékenysége

Sommelier OKJ Vizsga feltételei:

Valamennyi modulból a modulzáró vizsga eredményes letétele.

Sommelier képzés részletes, törvényileg meghatározott ismertetőjét az alábbi dokumentum tartalmazza. Forrás: nive.hu

Árgarancia

Az ár a képzés teljes költségét jelenti, mely tankönyvvel, jegyzettel és vizsgadíjjal együtt értendő! Egyes képzéseink esetében munkaruha illetve további szükséges eszközök is a feltüntett árak részét képezik!
További költségek felmerülése az M-STÚDIUM-nál nincs!

 

Kérdésed van? Hívd munkatársainkat, akik készséggel válaszolnak minden felmerülő kérdésre a képzések, tanfolyamok, vizsgák vagy a szervezéssel kapcsolatban!

Oktatásszervező
+36303858917
Oktatási referens
+3672475056
Iroda
7370 Sásd, Kolozsvár u.14.
E-mail
megyeri.marcsi@mstudium.hu