Képzés díja: Személyre szabott árainkról és kedvezményeinkről érdeklődj kollégáinknál!

Sajtkészítő OKJ Képzés

OKJ szerinti azonosítószáma: 31 541 07
Felnőttképzési nyilvántartási szám: E-000207/2014/A045
A tanfolyam ára:

A szakképesítés szintje: alsó középfokú részszakképesítés
A szakképesítés tanulmányi területe: Élelmiszergyártás (541)
A szakképesítés típusa: részszakképesítés
Szakmacsoport: Élelmiszeripar

Elmélet/gyakorlat aránya: 30%-elmélet, 70%-gyakorlat
A képzés óraszáma: 326 óra (Elmélet: 96 óra, Gyakorlat: 224 óra + 6 tanóra Környezeti, fenntarthatósági ismeretek)

Sajtkészítő - OKJ Képzés, Tanfolyam, Vizsga - M-STÚDIUM

A szakképesítéssel betölthető munkakörök:

  • Tejfeldolgozó, tejtermékgyártó
  • Gomolyaalapanyag-készítő
  • Fehérsajtkészítő
  • Keménysajt-készítő
  • Lágysajt-kezelő
  • Ömlesztettsajt-főző
  • Sajtdaráló
  • Sajtérlelő
  • Sajtkészítő
  • Sajtkezelő
  • Sajtpréselő
  • Sajtdaraboló
  • Tejipari gép kezelője
  • Élelmiszer-, italgyártó gép kezelője

Jelentkezés Sajtkészítő képzésre


A jelentkezési lap kitöltése és elküldése még nem jár kötelezettséggel!
A részletes adatokat a Felnőttképzési szerződés tartalmazza


Kérem a neved!

Nem valós e-mail cím!

Kérlek, add meg a címedet!

Telefonszám! (pl: 203456789 vagy +36-20/123-4567)

Kérlek fogadd el az Adatvédelmi nyilatkozatot!

A Sajtkészítő szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:
A sajtkészítő feladata a különböző típusú sajtok (friss, érlelt), valamint a túró technológiai műveleteinek szakszerű, önálló, gazdaságos végrehajtása a munka-, tűz-, környezetvédelmi és higiéniai követelmények maradéktalan betartásával.

A Sajtkészítő szakképesítéssel rendelkező képes:

  • az alapanyagokat (különböző állatfajok teje) átvenni, minősíteni, tisztítani, kezelni, minőségét ellenőrizni, tárolni, előkészíteni,
  • különböző típusú kultúrákat, oltókat és egyéb adalék- és ízesítő anyagokat alkalmazni,
  • natúr és ízesített friss sajtokat készíteni különböző állatfajok tejének felhasználásával,
  • érlelt (lágy, félkemény, kemény) sajtokat készíteni különböző állatfajok tejének felhasználásával,
  • túrót gyártani különböző állatfajok tejének felhasználásával,
  • gyártásközi fizikai, kémiai, érzékszervi vizsgálatokat elvégezni, a kész sajtokat ellenőrizni és minősíteni,
  • sajtféleségeket darabolni, szeletelni, csomagolni, túrót adagolni, csomagolni,
  • technológiai berendezéseket, gépeket beállítani, üzemeltetni, tisztítani, CIP rendszert működtetni,
  • vállalkozást indítani, működtetni, termékeket értékesíteni.

A Sajtkészítő képzés megkezdésének szükséges feltételei:

  • Bemeneti kompetenciák: iskolai előképzettség hiányában a képzés megkezdhető a 3. mellékletben az élelmiszeripari szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában.
  • Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
  • Szakmai előképzettség: nincs
  • Előírt gyakorlat: nincs
  • Pályaalkalmassági követelmények: nincs
  • Szakmai alkalmassági követelmények: nincs
  • Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükségesek
  • Szintvizsga: nincs

Sajtkészítő Képzési Modulok listája:

  • 10898-16 Sajt- és túrógyártás
  • 10890-16 Élelmiszeripari vállalkozások működtetése

Sajtkészítő OKJ Vizsga feltételei:

Valamennyi modulból a modulzáró vizsga eredményes letétele.

Sajtkészítő képzés részletes, törvényileg meghatározott ismertetőjét az alábbi dokumentum tartalmazza. Forrás: nive.hu

Árgarancia

Az ár a képzés teljes költségét jelenti, mely tankönyvvel, jegyzettel és vizsgadíjjal együtt értendő! Egyes képzéseink esetében munkaruha illetve további szükséges eszközök is a feltüntett árak részét képezik!
További költségek felmerülése az M-STÚDIUM-nál nincs!

 

Kérdésed van? Hívd munkatársainkat, akik készséggel válaszolnak minden felmerülő kérdésre a képzések, tanfolyamok, vizsgák vagy a szervezéssel kapcsolatban!

Oktatásszervező
+36303858917
Oktatási referens
+3672475056
Iroda
7370 Sásd, Kolozsvár u.14.
E-mail
megyeri.marcsi@mstudium.hu