Képzés díja: Személyre szabott árainkról és kedvezményeinkről érdeklődj kollégáinknál!

Háztáji zöldségtermesztés Engedélyezett Szakmai Képzés

A szakmai programkövetelmény azonosítószáma: SzPk-00028-14-20 0 06 2
Felnőttképzési nyilvántartási szám: E-000207/2014/B003
A tanfolyam ára:

Elmélet/gyakorlat aránya: 30%-elmélet, 70%-gyakorlat
A képzés óraszáma: 600 óra (Elmélet: 180 óra, Gyakorlat: 420 óra)

Háztáji zöldségtermesztés - OKJ Képzés, Tanfolyam, Vizsga - M-STÚDIUM

Jelentkezés Háztáji zöldségtermesztés képzésre


A jelentkezési lap kitöltése és elküldése még nem jár kötelezettséggel!
A részletes adatokat a Felnőttképzési szerződés tartalmazza


Kérem a neved!

Nem valós e-mail cím!

Kérlek, add meg a címedet!

Telefonszám! (pl: 203456789 vagy +36-20/123-4567)

Kérlek fogadd el az Adatvédelmi nyilatkozatot!

A Háztáji zöldségtermesztés szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:
A képzési program célja, hogy a képzésben résztvevők részére megadja mindazokat az elméleti és gyakorlati kompetenciákat, amelynek birtokában a tanfolyam sikeres elvégzése után önálló háztáji gazdaság keretén belül képes legyen a zöldségek termesztésére, azok növényvédelmére, valamint értékesítésére. A képzési program célcsoportja kettős. Azok jelentkezését várjuk a képzésre, akik alacsony iskolai végzettségüknél, esetlegesen halmozottan hátrányos helyzetüknél fogva nem tudnak bekerülni az OKJ rendszerbe, így ennek a képesítésnek a megszerzésével tudnak kilépni a munkaerő piacra, akár önálló gazdálkodást folytatva, illetve mindazokat, akik szakmai tudásukat szeretnék specifikusan fejleszteni, kibővíteni.

A Háztáji zöldségtermesztés szakképesítéssel rendelkező képes:

  • Képes kiválasztani a megfelelő kommunikációs formát
  • Képes alkalmazni a szóbeli kommunikáció szabályait az adott üzleti szituációban
  • Képes alkalmazni az írásbeli kommunikáció szabályait az adott üzleti szituációban
  • Képes kezelni az elektromos kommunikációs eszközöket
  • Képes kiválasztani a megfelelő üzleti kifejezéseket a megadott információk alapján
  • Ismeri az üzleti levelezés szabályait, képes a megadott információk alapján üzleti levelet írni
  • Ismeri az adott üzleti szituációnak megfelelő üzleti dokumentációt
  • Képes kiválasztani a megfelelő önéletrajzformát, képes azt megfelelően kitölteni
  • Ismeri a növények főbb morfológiai jegyeit
  • Ismeri a növényi szervek funkcióit, ismeri a növényi szervek működésének összefüggéseit
  • Felismeri a főbb termesztett zöldségnövényeket
  • Ismeri a növényi szervekre ható főbb környezeti tényezőket
  • Ismeri a zöldségnövények termelésénél alkalmazott szaporítási módokat
  • Képes a szaporító anyagokat kezelni, azokat megfelelően tárolni
  • Ismeri a palántanevelési módokat, képes felismerni a zöldségnövények palántáit
  • Képes kiszámítani a tápanyagszükségletet
  • Ismeri a vetés eszközeit, képes a zöldségnövények telepítésére
  • Képes felismerni a zöldségnövények főbb kártevőit, képes az ellenük történő védekezésre
  • Ismeri és képes csoportosítani a főbb gyomokat, képes az ellenük történő védekezésre
  • Ismeri a speciális növényápolási műveleteket és képes ezeket alkalmazni
  • Ismeri az öntözés jelentőségét, módszereit, az öntözés eszközigényét
  • Ismeri a zöldségnövények betakarítási idejét
  • Képes felismerni a biológiai és technikai érettségre jellemzőit az adott zöldségfajnál
  • Képes felismerni a különböző terméstípusokat, azok minőségi jellemzőit
  • Ismeri a termés tárolására vonatkozó szabályokat adott zöldségnövény esetében
  • Ismeri a mezőgazdaság környezeti hatásait
  • Képes felismerni a növény és környezete közötti összefüggéseket
  • Képes az ökológiai gazdálkodási irányzat kiválasztására
  • Ismeri az ökológiai gazdálkodásra való átállás feltételeit
  • Képes elkészíteni a vetésforgó tervet
  • Képes elkészíteni a tápanyag gazdálkodási tervet
  • Ismeri a kártevők elleni védekezés lehetőségeit
  • Képes a mechanikai gyomszabályozás idejének és eszközeinek meghatározására
  • Képes kiválasztani a megfelelő faj, fajtát a megadott információk alapján
  • Ismeri az üzemi dokumentációkat, képes azok vezetésére

A Háztáji zöldségtermesztés képzés megkezdésének szükséges feltételei:

  • Iskolai előképzettség: nyolcadik évfolyam elvégzésével tanúsított alapfokú iskolai végzettség
  • Szakmai előképzettségség: nincs
  • Előírt gyakorlat: nincs
  • Szakmai alkalmassági követelmények: nincs
  • Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükségesek, szükséges, éspedig: foglalkozás-egészségügyi alkalmasság a 33/1998. (VI. 24.) NM rendelet 3 § alapján.
  • Előzetesen elvárt ismeretek: nem szükséges

Háztáji zöldségtermesztés Képzési Modulok listája:

  • Gazdálkodási kommunikációs ismeretek
  • Zöldségnövény-termesztés
  • Környezetkímélő gazdálkodás alapjai

Háztáji zöldségtermesztés Vizsga feltételei:

  • Valamennyi modulból a modulzáró vizsga eredményes letétele.

Árgarancia

Az ár a képzés teljes költségét jelenti, mely tankönyvvel, jegyzettel és vizsgadíjjal együtt értendő! Egyes képzéseink esetében munkaruha illetve további szükséges eszközök is a feltüntett árak részét képezik!
További költségek felmerülése az M-STÚDIUM-nál nincs!

 

Kérdésed van? Hívd munkatársainkat, akik készséggel válaszolnak minden felmerülő kérdésre a képzések, tanfolyamok, vizsgák vagy a szervezéssel kapcsolatban!

Oktatásszervező
+36303858917
Oktatási referens
+3672475056
Iroda
7370 Sásd, Kolozsvár u.14.
E-mail
megyeri.marcsi@mstudium.hu