Képzés díja: Személyre szabott árainkról és kedvezményeinkről érdeklődj kollégáinknál!

Diétás cukrász OKJ Képzés

OKJ szerinti azonosítószáma: 35 811 05
Felnőttképzési nyilvántartási szám: E-001889/2019/A013
A tanfolyam ára:

A szakképesítés szintje: középfokú szakképesítés-ráépülés
A szakképesítés tanulmányi területe: Szálláshely-szolgáltatás, étkeztetés, vendéglátás (811) 
A szakképesítés típusa: szakképesítés-ráépülés
Szakmacsoport: Vendéglátás-turisztika

Elmélet/gyakorlat aránya: 30%-elmélet, 70%-gyakorlat
A képzés óraszáma: 210 óra (Elmélet: 63 óra, Gyakorlat: 147 óra)

Diétás cukrász - OKJ Képzés, Tanfolyam, Vizsga - M-STÚDIUM

A szakképesítéssel betölthető munkakörök:

  • Cukrász
  • Fagylaltkészítő
  • Karamell cukrász
  • Lágyfagylaltos
  • Marcipánfigura készítő
  • Süteménykészítő
  • Tortakészítő

Jelentkezés Diétás cukrász képzésre


A jelentkezési lap kitöltése és elküldése még nem jár kötelezettséggel!
A részletes adatokat a Felnőttképzési szerződés tartalmazza


Kérem a neved!

Nem valós e-mail cím!

Kérlek, add meg a címedet!

Telefonszám! (pl: 203456789 vagy +36-20/123-4567)

Kérlek fogadd el az Adatvédelmi nyilatkozatot!

A Diétás cukrász szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása
A diétás cukrász a közétkeztetés területén, a vendéglátás cukrászati termelő egységeiben a szállodákban dietetikus által ellenőrzött anyaghányad és technológia alapján diétás cukrászati félkész és késztermékeket elállít elő.

A Diétás cukrász szakképesítéssel rendelkező képes:

  • a különleges étrendhez igazodó cukrászati termékek nyersanyagit kiválasztani
  • az étrendhez nem megfelelő nyersanyagokat szakszerűen helyettesíteni
  • az allergén anyagok kikerülésével cukrászati termékeket készíteni
  • tápanyag és energia tartalomszámításokat végezni
  • diabetikus cukrászati félkész és késztermékeket készíteni
  • glutén mentes cukrászati félkész és késztermékeket készíteni
  • laktóz mentes cukrászati félkész és késztermékeket készíteni
  • tejfehérje mentes cukrászati félkész és késztermékeket készíteni
  • tojás mentes cukrászati félkész és késztermékeket készíteni
  • a megrendelők számára a termék összetételéről szakszerű felvilágosítást adni.

A Diétás cukrász képzés megkezdésének szükséges feltételei:

  • Bemeneti kompetenciák: nincs
  • Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
  • Szakmai előképzettség: 34 811 01 Cukrász
  • Előírt gyakorlat: a cukrász szakma munkaterületén a szakirányú képesítést megszerzését követően 2 év
  • Pályaalkalmassági követelmények: szükségesek
  • Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükségesek
  • Szintvizsga: nincs

Diétás cukrász Képzési Modulok listája:

  • 11526-16 Diétás cukrászati termékkészítés

Diétás cukrász OKJ Vizsga feltételei:

Valamennyi modulból a modulzáró vizsga eredményes letétele, valamint az előírt szakmai gyakorlatok teljesítése.

Diétás cukrász képzés részletes, törvényileg meghatározott ismertetőjét az alábbi dokumentum tartalmazza. Forrás: nive.hu