Megszűnik az OKJ?

Érdemes még képzésre jelentkeznem? Mi ez az egész?
Sokféle információ látott napvilágot az OKJ rendszer várható megszűnéséről. Itt olvasható, amit tudni lehet...

Még folyamatban van az új képzési jegyzék alapszakmáinak meghatározása, de őszre elkészülnek a szakképzés jogi kereteit kijelölő új rendeletek, a tél folyamán pedig kidolgozzák a képzések tartalmát és a vizsgakövetelményeket. "Pölöskei Gáborné - szakképzésért felelős helyettes államtitkár"

A jelenlegi OKJ közel 600 szakképesítése, mely nyilvánvalóan sok esetben átfedéseket is tartalmaz megváltoztatásra kerül. Az új rendszer hatálybalépésének várható ideje 2020-ra tehető.

Az új elképzelés szerint nagyjából 200 alapszakképesítés lesz csak, melyek átfedések nélkül biztosítanak széleskörű ismereteket az adott szakma területén. Ezek kizárólag iskolarendszerű képzéseken lesznek elvégezhetők! A majdani szakképesítéseket technikumokban (5 év), szakképző iskolában (3 év) és iskolarendszerű felnőttoktatásban (1,5-3 év) lehet megszerezni.

Új, az iskolarendszerben elvégezhető alapszakmára épülő specializációkat fognak megalkotni, melyeket csak iskolarendszeren kívüli felnőttképzésben lehet elsajátítani. Vizsgát tenni, pedig független vizsgaközpontokban lehet majd.

Aki most jelentkezik, még a jelenleg hatályos OKJ szerinti szakképzéseken tud részt venni!

Képzéseinkre itt tudsz jelentkezni:

Összes képzésünk listája | Hamarosan induló képzéseink

Hírek, információk, Események

A Képzés Világából

Árgarancia

Az ár a képzés teljes költségét jelenti, mely tankönyvvel, jegyzettel és vizsgadíjjal együtt értendő! Egyes képzéseink esetében munkaruha illetve további szükséges eszközök is a feltüntett árak részét képezik!
További költségek felmerülése az M-STÚDIUM-nál nincs!

 

Kérdésed van? Hívd munkatársainkat, akik készséggel válaszolnak minden felmerülő kérdésre a képzések, tanfolyamok, vizsgák vagy a szervezéssel kapcsolatban!

Oktatásszervező
+36303858917
Oktatási referens
+3672475056
Iroda
7370 Sásd, Kolozsvár u.14.
E-mail
megyeri.marcsi@mstudium.hu